Trainingsmethode

Zit, Af, Blijf (uit zicht), Hier en Volg. Wie kent ze niet, de basiscommando’s die we elke hond willen zien doen. Maar is dat wel zo?
Waarom zou jouw hond niet mogen staan in plaats van zitten? Of zitten in plaats van liggen?
Als de situatie erom vraagt moet een hond deze commando’s absoluut direct kunnen uitvoeren. Maar naast dergelijke situaties geven wij de hond hierin graag de mogelijkheid zijn eigen keuzes te maken, in overleg en samenwerking met Jou!

Elke hond heeft een unieke persoonlijkheid waardoor hij op zijn eigen manier reageert op prikkels in zijn omgeving.
De reacties zijn niet alleen afhankelijk van de motivatie, maar ook van zijn aanleg, karakter en opgedane ervaringen. Bedenk je hierbij dat jouw hond nooit ‘fout’ gedrag kan vertonen. Het gedrag van de hond kan wel als ‘ongewenst‘ worden bestempeld.
Jouw hond doet wat hij moet doen op basis van zijn aanleg en (leer)ervaringen.
Door het gedrag van de hond te observeren, kunnen we zoeken naar de drijfveren om zodoende een zo passend mogelijke training aan te bieden.

De door ons gebruikte methode is ontwikkeld door Jolein van Weperen van Hondenschool de Laar.
De methodiek heeft als rode draad het ‘drukvrij’ werken met de hond. Er komt geen fysieke correctie of dwang in voor. Als je weet wat de drijfveren zijn van jouw hond, kun je daar zo op inspelen dat  jouw hond met het grootste plezier voor en met je wil werken!

De vijf speerpunten waar wij veel aandacht aanbesteden zijn, dat jouw hond:

  • op één keer roepen van de naam naar je toe komt
  • met een ontspannen lijn kan wandelen
  • ook buitenshuis contact met je heeft
  • zich kan beheersen (impulscontrole)
  • én hoe jij sturing geeft

Doel en resultaat
Tijdens de trainingen ligt de nadruk op contact en beheersing. En worden oefeningen uit de dagelijkse praktijk op een creatieve manier aangeboden.
Het doel is: Dat je leert hoe je jouw hond op een vriendelijke manier kunt opvoeden. Zonder druk en niet wedstrijd gericht.
Het resultaat is: Een betrokken en sociaal vaardige hond die graag naar je luistert.

Starten met een training 
We spreken altijd af voor acht lessen per keer, hiervan is de eerste les een privéles (tenzij anders is overeengekomen) en daarna 7 lessen (45 minuten) in een groep.
Vervolgens kun je steeds opnieuw acht vervolglessen in een groep reserveren zolang je het leuk/nuttig vindt.
Het persoonlijke contact en de tijd die we tijdens de eerste (privé) les aan jou en jouw hond besteden, zijn belangrijk. Jij en jouw hond kunnen dan rustig aan de trainingsomgeving wennen en je leert een aantal basisvaardigheden die tijdens elke les worden gebruikt.

De kwaliteit van de training staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken we in kleine groepen en uitsluitend met professionele hondentrainers. Deze geven les aan een groep van maximaal zes cursisten. Zo kunnen wij jou én jouw hond genoeg individuele aandacht geven.

Je kunt direct instromen als er plaats is. Je hoeft niet te wachten tot een trainingsblok is afgelopen voordat je kunt beginnen. Natuurlijk ben je welkom om nader kennis te maken met de hondenschool tijdens een oriënterend bezoek bij een van de lessen.

Contact
Wil je meer informatie over de trainingen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.